Asociatia

image

Asociația Internațională de Wing Tsun


Despre istoria Wing Tsun-ului în toată lumea...


image

Yip Man la început nu a predat Kung Fu nimănui, nici măcar fiului său. În 1949 a fost invitat să predea Wing Tsun membrilor Asociaţiei Internaţionale de Muncitori din Hong Kong.

La început membrii asociaţiei nu i-au acordat atenția și respectul cuvenit deoarece nu era un stil prea cunoscut. Yip Man fiind un om modest nu a dat importanță acestor lucruri. După cei doi ani petrecuți ca și instructor la asociaţia respectivă, şi-a înfiinţat propriul gimnaziu. Cu trecerea anilor numărul discipolilor a crescut, aşadar renumele lui Yip Man şi a Wing Tsun-ului a devenit tot mai cunoscut.

În 1967 a înfiinţat Organizaţia Atletică de Ving Tsun din Hong Kong. Wing Tsun-ul devenea tot mai renumit având tot mai multi practicanți. În mai 1970 a decis să se retragă din predat lăsând conducerea gimnaziului şi predatul pe mâinile preferatului său discipol, Leung Ting.

Profesorul Leung Ting a început să înveţe Wing Tsun la 13 ani. La vârsta de 20 de ani, Yip Man l-a acceptat ca și „discipolul după uşa închisă”.

În anul 1967, Leung Ting a început să predea Wing Tsun la Colegiul Baptist. În iarna anului 1969 a organizat prima demonstraţie publică de Wing Tsun în culorile organizaţiei Ving Tsun Athletics condusă de marele maestru Yip Man.

                Gimnaziul Leung Ting şi-a început activitatea în 1970. În 24 iulie 1973, cu ajutorul discipolilor şi fraţilor săi de Kung Fu, a înfiinţat Leung Ting Wing Tsun Martial Art Association. În 1983 asociația devine International Wing Tsun Martial Art Association şi numele Wing Tsun ajunge marca înregistrată. La sfârşitul anilor ’90 numele Wing Tsun a devenit cunoscut în toată lumea.

În ziua de azi, International Wing Tsun Association, este cea mai mare asociaţie de Kung Fu din toată lumea. Este practicat în peste 65 de ţări şi are aproximativ un milion de discipoli. Centrul organizaţiei se află în Hong Kong pe Nathan Road.

 

image


image image

 

image