Beneficiile practicarii artelor martiale

Practicarea artelor martiale, din pacate, pentru multi dintre noi inseamna doar "bataie". Acest lucru insa nu este adevarat. Acestea au fost create pentru autoaparare in cazuri de pericol mare, pentru mentinerea sanatatii si pentru dezvoltarea pe mai multe planuri a practicantilor. In primul rand, participand la astfel de antrenamente, putem scapa de stresul cotidian si ne putem concentra la imbunatatirea noastra personala. In al doilea rand, orice fel de sport sau miscare elibereaza hormoni naturali de fericire astfel imbunatatindu-ne starea de spirit si increderea in sine.

 

Exersand diverse miscari si combinatii de miscari, pe care in mod normal nu le-am face, putem sa ne dezvoltam coordonarea si sa antrenam grupe de muschi pe care le folosim mai putin in viata de zi cu zi. Antrenamentele de forta si conditie fizica ajuta la pierderea eventualelor kilograme in plus si imbunatatesc circulatia sangelui si capacitatea plamanilor. Mai mult decat atat, acestea ne fac sa ne simtitm mai energizati si mai alerti, evitand astfel starea de letargie cauzata de viata sedentara.

 

In situatiile de conflict, in general timpul in care trebuie sa reactionam la atac este foarte redus. La antrenamentele de arte martiale putem sa ne dezvoltam reflexele astfel incat sa fim capabili sa aparam in timp util atacurile agresorului. Avand in vedere toate aceste beneficii, practicand arte martiale puteti sa duceti o viata mai activa, mai sanatoasa si mult mai sigura. Daca acest articol v-a starnit interesul fata de artele martiale atunci va asteptam la antrenamentele noastre de Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu. Facand parte din echipa noastra puteti sa invatati multe lucruri noi, puteti sa va mentineti sanatatea si sa legati prietenii noi cu alti practicanti. Primul antrenament este intotdeauna gratuit.

Ultimele articole

 • Seminar de Wing Tsun Kung-Fu la Arad
  In data de 09.12.2017 am organizat un seminar de Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu la Galleria Arad
 • Beneficiile practicarii artelor martiale
  Exersand diverse miscari si combinatii de miscari, pe care in mod normal nu le-am face, putem sa ne dezvoltam coordonarea si sa antrenam grupe de muschi pe care le folosim mai putin in viata de zi cu zi
 • Artele martiale - arme invizibile
  Artele martiale sunt sisteme concepute pentru a ne inzestra cu capacitati si cunostinte, cu ajutorul carora sa ne putem apara in cazul unor atacuri neprevazute
 • Cursuri de autoaparare pentru femei
  Daca vrei sa iesi pe strada cu mai multa incredere si sa nu simti nevoia de a te uita peste umar la fiecare pas, incearca antrenamentele noastre de autoaparare si de arte martiale. Nu fi victima! Alege sa iti poti apara sanatatea sau chiar si viata!
 • Autoaparare prin arte martiale
  In Wing Tsun Kung Fu accentul se pune pe simplitatea tehnicilor, dinamica si elementul surprizei, nu pe flexibilitate sau forta fizica exagerata. In functie de dedicatia fiecarei persoane in parte, in aproximativ 4-6 luni se pot dobandi cunostinte si reflexe elementare.