Autoaparare prin arte martiale

 

De ce e important sa invatam autoaparare?

Putem sti cu certitudine ca, oriunde ne-am afla, putem fi in siguranta? Mai mult decat atat, de unde putem sti ca persoanele care ne sunt aproape, sunt in siguranta? Probabil ne-am gandit cu totii la aceste intrebari de-a lungul timpului, iar raspunsul de cele mai multe ori, din pacate, era acelasi: nu putem. Tocmai din aceasta cauza putem alege dintre doua solutii. Fie sa lasam totul in voia sortii, fie alegem sa ne pregatim din timp. Situatiile de conflict, cu care ne putem intalni, pot fi extrem de variate. De obicei agresorul va fi mai puternic sau se va crede mai puternic. Se poate intampla sa fim atacati de mai multe persoane sau ca acestea sa posede arme. De multe ori agresorul va folosi elementul surprizei sa ne minimalizeze sansele de scapare sau ripostare. Asadar, in cazul in care vom fi atacati, sansele sunt mari ca vom fi pusi intr-o situatie foarte dezavantajata. Ca sa putem scapa dintr-o asemenea situatie, va trebui sa ne folosim de orice mijloc posibil.

 

De ce Wing Tsun Kung Fu?

In primul rand este important de retinut ca nici un stil de autoaparare, fie el Karate, Jiu Jitsu, Kickbox sau chiar si Wing Tsun, nu ne face invincibili, dar ne asigura sanse drastic mai mari de a iesi nevatamati dintr-o situatie periculoasa. Artele martiale Wing Tsun Kung Fu pot oferi o buna pregatire pentru rezolvarea rapida a unor asemenea conflicte. In contrast cu alte stiluri de autoaparare in Wing Tsun accentul se pune mai degraba pe simplitatea tehnicilor, dinamica si elementul surprizei, nu pe flexibilitate sau forta fizica exagerata. Cu cat neutralizam mai repede pericolul, cu atat ne cresc sansele sa scapam fara a fi raniti. Miscarile pe care le folosim nu sunt spectaculoase si nu neaparat arata bine dar sunt eficiente. In Wing Tsun nu se organizeaza competitii, fiecare practicant concureaza cu el insusi. In functie de dedicatia fiecarei persoane in parte, in aproximativ 4-6 luni se pot dobandi cunostinte si reflexe elementare.

 

 

Ultimele articole

 • Seminar de Wing Tsun Kung-Fu la Arad
  In data de 09.12.2017 am organizat un seminar de Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu la Galleria Arad
 • Beneficiile practicarii artelor martiale
  Exersand diverse miscari si combinatii de miscari, pe care in mod normal nu le-am face, putem sa ne dezvoltam coordonarea si sa antrenam grupe de muschi pe care le folosim mai putin in viata de zi cu zi
 • Artele martiale - arme invizibile
  Artele martiale sunt sisteme concepute pentru a ne inzestra cu capacitati si cunostinte, cu ajutorul carora sa ne putem apara in cazul unor atacuri neprevazute
 • Cursuri de autoaparare pentru femei
  Daca vrei sa iesi pe strada cu mai multa incredere si sa nu simti nevoia de a te uita peste umar la fiecare pas, incearca antrenamentele noastre de autoaparare si de arte martiale. Nu fi victima! Alege sa iti poti apara sanatatea sau chiar si viata!
 • Autoaparare prin arte martiale
  In Wing Tsun Kung Fu accentul se pune pe simplitatea tehnicilor, dinamica si elementul surprizei, nu pe flexibilitate sau forta fizica exagerata. In functie de dedicatia fiecarei persoane in parte, in aproximativ 4-6 luni se pot dobandi cunostinte si reflexe elementare.